Advies inwinnen van accountant bij overstap naar BV 

De meeste ondernemers beginnen met hun bedrijf in de vorm van een eenmanszaak of eventueel een VOF, in het geval het samen is met een zakenpartner. Dit is in Nederland een relatief eenvoudige manier om je bedrijf te starten. Je maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel en binnen een zeer korte periode ben je ‘in business’.  

 Om dit nog wat verder te professionaliseren zal je natuurlijk ook nog wel een zakelijk bankrekening moeten afsluiten bij jouw favoriete bank. Maar vanaf dat moment is in principe alles geregeld en kun je aan de slag gaan. Een boekhoudpakket afsluiten is overigens ook wel een goed idee. Strikt noodzakelijk is het niet, maar het geeft wel een veel professionelere uitstraling naar je klanten toe. Een Purmerend accountantskantoor kan hierbij ook hulp bieden. 

 Wat doen als het bedrijf groeit? 

In de beginfase van de onderneming is het vooral belangrijk om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden om klanten aan te trekken. Als je een goede dienst of product hebt, zal je bedrijf waarschijnlijk snel gaan groeien. Op een bepaald moment zal het interessant gaan worden om eventueel de eenmanszaak of VOF om te gaan zetten naar een BV structuur, eventueel met een persoonlijke holding erboven. Dit kan fiscaal een aantal voordelen bieden. Toch komt er ook een hoop bij kijken.  

Het is daarom belangrijk om advies in te winnen van bijvoorbeeld een accountant. Die kan bij dit soort trajecten hulp bieden. Als je al met een accountant Leiden werkt, bijvoorbeeld om je te assisteren bij de boekhouding, dan kun je die uiteraard om advies vragen. Het is echter ook mogelijk om een geheel nieuwe accountant in te schakelen voor deze zaken.