Goudprijs in 2019; een goede investering om goud te kopen?

koers van goud

Geld investeren in goud is voor mensen die de banken wantrouwen een uitstekende optie. In een korte periode is de waarde van een grammetje goud behoorlijk hoger geworden. Een grote groep mensen hebben een prettig gevoel bij de waarde van gouden producten.  Goud is immers al jaren lang aanwezig op onze planeet en wordt ook al sinds jaar en dag gebruikt als ruilmiddel (geld). In tijden van economische onzekerheid vluchten mensen vaak naar goud toe.

Stijging van de goudprijs in 2019

koers van goudDit jaar neemt de goudprijs per gram een vlucht. Het is niet zo dat mensen minder goud willen, in tegendeel het edelmetaal wordt steeds populairder. In China zijn verschillende beleggers die voor deze daling in de prijs verantwoordelijk kunnen worden gesteld.

De onzekerheden in de economie spelen hier waarschijnlijk een grote rol bij. Zo is de S&P500 index (een belangrijke index van de Amerikaanse markt) momenteel op een record hoogte. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) aan het einde van deze maand een verdere renteverlaging gaat doorvoeren. Allemaal zaken die er op wijzen dat we we wel eens aan het begin van een recessie zouden kunnen staan.

En historisch gezien vluchten mensen altijd naar goud in dit soort tijden. Wat zal de prijs van goud gaan zijn als we inderdaad een recessie gaan zien? Dan moeten we natuurlijk afwachten, maar het zal waarschijnlijk een stuk hoger zijn dat de prijs op dit moment.. Wil je meer weten over de koers goud? Dan kun je online verschillende grafieken bekijken.