Als ondernemer een boekhouder inschakelen of toch niet?

boekhouder

We leven in goede tijden. Steeds meer mensen nemen de stap om een onderneming op te bouwen. Ook banken zijn weer een stuk losser met het uitgeven van leningen. De jonge ondernemers in Nederland kiezen daarbij regelmatig voor om hun eigen administratie te doen. Logisch, want je kunt hier veel kosten mee besparen.

Startende ondernemer

boekhouderEn als startende ondernemer wil je natuurlijk al je geld in het bedrijf terug stoppen. Iedere euro telt. Met een app op de iPhone is het makkelijk om dit te doen. Veel aanbieders hebben zo’n app beschikbaar bij hun software. Alhoewel sommige ondernemers heel handig zijn met cijfers, zien anderen door de bomen het bos niet meer op dit gebied. Kijk dus niet te eenvoudig naar de boekhouding, want het is echt belangrijk.

Het is waarschijnlijk niet leuk, maar u heeft het inzicht nodig. Zo weet u wat er op financieel gebied speelt. Ook weet je dan wat je aan belasting moet betalen en hoeveel je op persoonlijk vlak kunt uitgeven. Allemaal erg belangrijke data om te hebben. Natuurlijk kunt je altijd hulp bij belastingaangifte inschakelen bij een accountant of boekhouder. Dit kan je soms veel geld schelen doordat deze mensen de regels beter kennen.

Boekhouder inschakelen

Natuurlijk kun je het ook overlaten aan een boekhouder. Professionals die de hele dag niets anders doen dan naar de cijfertjes van andermans bedrijven kijken. Toch is het een goed idee om u hier zelf in te verdiepen. Als u namelijk handig met financiële zaken bent, dan kan dit het succes van uw bedrijf alleen maar helpen. Bij groei van uw onderneming zijn dit soort zaken van levensbelang. Zo zullen er minder cash flow problemen zijn en voorkomt u bijvoorbeeld hoge rentes.

Boekhoudpakketten

Tegenwoordig zijn er diverse boekhoudpakketten die de boekhouding bijhouden heel eenvoudig maken. Met je smartphone kun je dan simpel en eenvoudig de administratie bijwerken. Zo ben je hier weinig van je dure tijd aan kwijt. Want jouw tijd als eigenaar / ondernemer is erg kostbaar. Je wilt niet teveel van je kostbare tijd besteden aan het invoeren van bonnetjes en betalingen. Een boekhouder Ede kan daarbij helpen. Het is dan ook een goed idee om bijvoorbeeld een ochtend of middag per week vrij te houden om uw boekhouding bij te werken. Zo wordt er iedere week wat tijd besteed aan het administratie en stapelt het zich niet steeds verder op.