Tevreden met je rijles instructeur?

autoHet kan weleens voorkomen dat je een serie van rijlessen bij een rijschool hebt ingepland maar dat je toch niet helemaal tevreden bent met je rijles instructeur. Dit is heel goed mogelijk. Om goed en snel te leren autorijden moet je namelijk een klik met de instructeur hebben. Dit is niet iets dat je kan forceren.

Bij sommige mensen voel je jezelf gewoonweg beter op je gemak dan bij anderen. Wanneer je jezelf steeds ongemakkelijk naast iemand voelt dan komt dit niet ten goede aan het leren van de stof die tijdens een rijles besproken wordt.

De juiste klik met een rijinstructeur is ontzettend belangrijk. Veel beginnende autorijders voelen zich immers al zenuwachtig en niet op hun gemak achter het stuur. Worden deze zenuwen nog eens verergerd door de relatie met de instructeur dan kan je beter wisselen. Ook als je rijbewijs halen in een maand overweegt, moet er echt een klik zijn. In die maand dat je aan het lessen bent, zit je veel met die persoon opgescheept. Als het ongezellig is zorgt dat ervoor dat je minder oplet tijdens de rijlessen en kan het zomaar langer duurder voordat je daadwerkelijk mag afrijden.

Van rijles instructeur wisselen

Van rijles instructeur wisselen omdat je niet helemaal tevreden bent met de manier van lesgeven is soms noodzakelijk. Dit is ook je goed recht want je betaalt voor de rijlessen en wilt hierin de best mogelijke service. In deze situatie is het een voordeel wanneer je een rijopleiding volgt bij een grote rijschool met meerdere instructeurs.

Je kan dan namelijk contact opnemen met het hoofdkantoor en aangeven dat de klik met de huidige instructeur niet naar wens is tijdens de rijlessen. Zij kunnen dan de volgende uren inplannen bij een andere persoon die in dienst is bij de rijschool. Neem je lessen bij een kleine zelfstandige dan betekent het wisselen van instructeur ook het veranderen van rijschool.

Rijlessen bij andere rijschool nemen

Wisselen van rijschool is soms niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen ervoor om een pakket met rijlessen af te nemen. Zij betalen dan bijvoorbeeld in één keer voor 20 lesuren. Op het moment dat je erachter komt dat je niet helemaal tevreden bent zal de rijschoolhouder natuurlijk niet zomaar het geld van de overgebleven uren teruggeven. We raden daarom aan om altijd eerst minimaal twee uren te lessen met een bepaalde instructeur voordat je een pakket afneemt. Je kan dan beoordelen of de instructeur op een prettige manier rijlessen geeft.